Budinca de taitei dietetica

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se ia spuma si se continua fierberea pana cand carnea se po

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g de carne
  • sare
  • bulion
  • unt
  • taitei
  • oua
  • supa
  • cascaval ras

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se ia spuma si se continua fierberea pana cand carnea se poate consuma. Se scurge, se raceste si se toaca marunt cu un cutit ascutit apoi se sareaza putin si se amesteca cu doua linguri de bulion. Taiteii se pun la fiert in apa care clocoteste, se lasa la foc potrivit o jumatate de ora, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg. Intr-o forma unsa cu o lingura de unt se toarna jumatate din cantitatea de taitei, se pune carnea, se acopera cu restul de taitei. Se bat

ouale spuma, se amesteca cu un pahar de supa, se sareaza si se toarna peste budinca. Restul de unt se pune deasupra, apoi se introduce forma in cuptorul cald si se coace o ora, la foc potrivit.

Budinca se serveste calda, cu legume sote sau cu salate de sezon, acoperita cu un strat de cascaval ras.

Alte reteteculinare recomandate

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Musaca de vinete

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...