Pizza bolognese cu oua de prepelita

o pizza excelenta pentru zilele reci

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Pizza bolognese cu oua de prepelita

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe rosii
  • 2 tije telina apio
  • 2 morcovi
  • 2 cutii rosii cubulete
  • Sare
  • piper
  • Boia dulce afumata
  • Cimbru
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • Oua de prepelita
  • 50 gr parmezan ras
  • 75 gr mozarella

Mod de preparare

Se pune la calit carnea tocata si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata.

Dupa ce s-a calit carnea, se toaca marunt ceapa, telina si morcovul si se pun la calit in ulei de masline.

Amestecam carnea tocata cu legumele calite, adaugam rosiile cubulete, sare, piper, boia, cimbru si oregano si punem la fiert la foc mic minim 1.5 h.

Se prepara un aluat de pita din 500 gr faina, 25 gr drojdie, 300 ml apa calduta, ½ lingurita de sare si 2 linguri ulei de masline.

Se intinde blatul de pizza, se unge cu sos bologneze, se presara cu mozarella si parmezan , apoi se pun deasupra oua de prepelita.

Se da la cuptor 10-15 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci