Le-am numit carbonara romaneasca pentru ca se aseamana cu spaghetele carbonara italiene. :) Spre deosebire de reteta italiana am folosit bacon si nu pancetta care este o sunca cruda uscata neafumata.
Spaghetele se pun la fiert in apa care clocoteste, pentru 9 minute.
In acest timp, baconul se taie bucatele si se rumeneste putin in ulei de masline.
Cand sunt gata spaghetele, se strecoara si se adauga peste baconul prajit. Se opreste focul.
Ouale se bat cu furculita si se amesteca cu smantana. iar aceasta compozitie se pune apoi peste spaghetele cu bacon. Nu este nevoie sa mai stea pe foc pentru ca exista riscul ca ouale sa se faca omleta. Temperatura la care sunt spaghetele e suficienta pentru a le transforma impreuna cu smantana intr-un sos cremos.
Se adauga apoi parmezan, sare, piper dupa preferinte si se servesc imediat, calde, cu busuioc si parmesan ras deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si friscaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii