Le-am numit carbonara romaneasca pentru ca se aseamana cu spaghetele carbonara italiene. :) Spre deosebire de reteta italiana am folosit bacon si nu pancetta care este o sunca cruda uscata neafumata.
Spaghetele se pun la fiert in apa care clocoteste, pentru 9 minute.
In acest timp, baconul se taie bucatele si se rumeneste putin in ulei de masline.
Cand sunt gata spaghetele, se strecoara si se adauga peste baconul prajit. Se opreste focul.
Ouale se bat cu furculita si se amesteca cu smantana. iar aceasta compozitie se pune apoi peste spaghetele cu bacon. Nu este nevoie sa mai stea pe foc pentru ca exista riscul ca ouale sa se faca omleta. Temperatura la care sunt spaghetele e suficienta pentru a le transforma impreuna cu smantana intr-un sos cremos.
Se adauga apoi parmezan, sare, piper dupa preferinte si se servesc imediat, calde, cu busuioc si parmesan ras deasupra.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacReteta aceasta de foietaj o am de peste 20 de ani, m-a cucerit de prima data cand am facut-o si o fac deseori, chiar daca...
Cremsnit cu foietaj de casaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii