Spaghete cu pesto de leurda

Sosul a fost pregatit la rece, va folositi de un mojar sau de un blender. Gustati si veti observa ca are un gust profund de usturoi. Nu va speriati, dupa gatire, sosul de leurda sau usturoi salbatic cum mai este cunoscut se domoleste, nu va mai fi asa de astringent…

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Spaghete cu pesto de leurda

Ingrediente

  • 200-220 gr spaghete(cate 100-110 gr de persoana)
  • 1 legatura leurda
  • 3 linguri ulei de dovleac
  • 1 pumn plin cu seminte de dovleac
  • 1 lingurita sos pesto cu nuci http://www.bucataras.ro/retete/sos-pesto-cu-nuci-si-arahide-73840.html
  • Sare
  • piper proaspat rasnit dupa gust
  • 50 gr parmezan
  • Fulgi de chili

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru sos eu m-am folosit de noul meu blender personal Breville Blend-Active® Pro. Am spalat leurda si i-am rupt coditele. Semintele de dovleac le-am prajit putin intr-o tigaie. Am pus in blender leurda, sosul pesto cu nuci, uleiul de dovleac, semintele (din care am oprit cateva pentru decor), am adaugat 4-5 linguri apa in care au fiert pastele si am blenduit totul foarte bine pana ce sosul a devenit foarte fin. Daca este prea gros mai adaugati apa. Sosul rezultat l-am pus intr-o tigaie. L-am lasat sa dea in clocot, am adaugat pastele fierte cu 2 minute mai putin decat scria pe cutie, am mai adaugat putina apa in care au fiert pastele si le-am lasat pe foc 2 minute. Am adaugat la final parmezanul ras fin, am amestecat pastele, le-am pus in farfurie, le-am decorat cu semintele de dovleac oprite, am presarat cativa fulgi de chili si le-am servit imediat. Sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Mâncare de năut cu sos de ceapă
1
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
2
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
3
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
5
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Parteneri
Desert tort cu iaurt si capsuni
Bucataras.RO

Desert tort cu iaurt si capsuni

Astazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...

Desert tort cu iaurt si capsuni
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)