Sosul a fost pregatit la rece, va folositi de un mojar sau de un blender. Gustati si veti observa ca are un gust profund de usturoi. Nu va speriati, dupa gatire, sosul de leurda sau usturoi salbatic cum mai este cunoscut se domoleste, nu va mai fi asa de astringent…
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru sos eu m-am folosit de noul meu blender personal Breville Blend-Active® Pro. Am spalat leurda si i-am rupt coditele. Semintele de dovleac le-am prajit putin intr-o tigaie. Am pus in blender leurda, sosul pesto cu nuci, uleiul de dovleac, semintele (din care am oprit cateva pentru decor), am adaugat 4-5 linguri apa in care au fiert pastele si am blenduit totul foarte bine pana ce sosul a devenit foarte fin. Daca este prea gros mai adaugati apa. Sosul rezultat l-am pus intr-o tigaie. L-am lasat sa dea in clocot, am adaugat pastele fierte cu 2 minute mai putin decat scria pe cutie, am mai adaugat putina apa in care au fiert pastele si le-am lasat pe foc 2 minute. Am adaugat la final parmezanul ras fin, am amestecat pastele, le-am pus in farfurie, le-am decorat cu semintele de dovleac oprite, am presarat cativa fulgi de chili si le-am servit imediat. Sa va fie de bine!!!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanOuale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...
Jumari cu sosSe pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...
Compot de pereSe prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropelCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian tea"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....
Desert New York cheesecakeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii