1. Puneti apa cu sare la fiert.Taiati rosiile in 4. 2. Intr-o craticioara, puneti in 2 linguri ulei de masline, ustroi tocat la prajit. Nu lasati ustr
1. Puneti apa cu sare la fiert.Taiati rosiile in 4.
2. Intr-o craticioara, puneti in 2 linguri ulei de masline, ustroi tocat la prajit. Nu lasati ustroiul sa devina rumen,da un gust amarui sosului.
3. Adaugati bucatile de rosii si frunzele de busuioc.
4. Sarati si piperati dupa gust. In momentul in care observati ca incep rosiile sa sa depieliteze luati cratita de pe foc:sosul e gata.
5. Puneti capacul si lasati putin asa acoperit. Intre timp ocupati-va de capellini, pe care le fierbeti al dente.
6. In timp ce fierbe pasta, invartiti cu o furculita in oala cu sosul de rosii, veti observa ca rosiile se depieliteaza.Scoateti pileitele din oala cu o furculita, sosul e mult mai fin.
7. Cand pasta e fiarta, scurgeti apa. In oala cu capellini puneti 1 lingurita de ulei de masline si amestecati putin.
Pofta buna!
Reteta Capellini al pomodoro a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete de spaghetti gasiti aici:
Spaghetti cu chiftelute,
SPAGHETTI CARBONARA reteta originala,
Spaghetti cu brinza si ou
Pe masa de Revelion, se spune că nu trebuie să lipsească peștele. Anul acesta am vrut ceva mai inedit, dar simplu. Se...
TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura