Coroana Mexicana

a) Aluat: 1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol. 2. Se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat :
  • 360 g faina
  • 90 g malai fin
  • 240 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 60 ml ulei
  • 1 ou
  • oregano
  • usturoi
  • Umplutura:
  • 250 g carne tocata de vita
  • 1 conserva de fasole boabe
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 jalapeno pepper - ardei iute
  • 50 g cascaval ras - Cheddar cheese
  • 1/2 conserva rosii in sos tomat pasate cu mixerul
  • sare
  • piper
  • porumb

Mod de preparare

a) Aluat:

1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol.

2. Se adauga restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se lasa la dospit la loc caldut, ferit de curent, cam 1 ora sau pana-si dubleaza volumul.

b) Umplutura:

1. Carnea se pune pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea rozalie.

2. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiati cubulete si se calesc impreuna.

3. Apoi sosul de rosii

, porumbul, fasolea boabe.

4. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras.

c) Preparare:

1. Dupa ce a dospit aluatul, se intinde circular cam 35 cm diametru, si se aseaza intr-o tava de pizza unsa si presarata cu malai;

2. Cu un cutter se fac la mijloc 8 taieturi de 14 cm (doua "X"-uri intercalate)

3. Se aseaza umplutura pe margine.

4. Se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura spre exterior, varfurile se baga sub aluat apasand usor, ca sa nu se desfaca.

5. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 C (400 F) pentru 20-25 min.

6. Se poate servi cu garnitura de cruditati.

Reteta propusa de Daneza13

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa