Farfalle cu anghinare, parmezan si smantana

Taiati bulbii de anghinare in jumatate. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati usturoiul si cimbrul. Adaugati apoi anghinarea si caliti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bulbi de anghinare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lamaie
  • 200 ml smantana grasa
  • 1 jumatate lingura de menta
  • 150 gr parmezan ras
  • sare
  • piper negru
  • 450 gr farfalle

Mod de preparare

Taiati bulbii de anghinare in jumatate. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati usturoiul si cimbrul. Adaugati apoi anghinarea si caliti la foc mic, fara a lasa sa se rumeneasca, pana se inmoaie. Adaugati zeama de lamaie si mai caliti 1 minut. Puneti si smantana si cea mai mare parte din cantitatea de menta si fierbeti la foc mic timp de 1 minut, apoi luati de pe foc si adaugati jumatate din cantitatea de parmezan. Asezonati dupa gust cu putina sare si putin piper negru proaspat macinat. Intre timp, fierbeti pastele farfalle al dente sau 3-4 minute in apa cu sare. Amestecati-le cu sosul si serviti-le cu parmezanul si menta ramase.
Alte retete:

Placinta de dovleac

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca