Gnocchi umplute cu spanac si ricotta

Reteta de ghochi cu spanac si ricotta este foarte satioasa si usor de preparat. Mai aveti nevoie de bacon, ceapa, ulei de masline si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr paste gnochi
  • 500 gr spanac
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr bacon
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul bechamel:
  • 30 gr faina
  • 1 lingura unt
  • 800 ml lpate
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe spanacul un minut, apoi se scurge si se lasa la scurs. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga baconul maruntit, ceapa si se amesteca totul la foc mic. Se adauga spanacul, se amesteca bine si se lasa apoi la racit. Se adauga in compozitia ricotta, sare, piper si se omogenizeaza. Se fierb pastele jumatate din timpul de fierbere. Se pun apoi intr-o tava, in straturi si se adauga spanacul. Se prepara un sos bechamel din faina, unt si lapte. Se toarna deasupra compozitiei din tava si se coace in cuptorul incins 10-15 minute, la 200 de grade Celsius.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete:
Tocanita de pui
Legume la cuptor
Placinta de carne

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

simplu si bun,alaturi de o cafea sau o cana de lapte...imaginile finale nu sunt prea luminoase pentru ca a fost foarte...

Prajitura cu visine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii