Lasagna cu branza de oaie

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste. Daca folosim condimente verzi, le spalam si le tai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g foi de lasagna
  • 250 g branza de oaie
  • 1 buchetel de busuioc proaspat sau 2 lingurite uscat
  • 2 fire cimbrisor sau 1 lingurita uscata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 250 g cascaval mozzarella
  • 100 g seminte de floarea soarelui curatate
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cascaval parmezan ras
  • 2 oua
  • 50 g pasta de rosii

Mod de preparare

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste.

Daca folosim condimente verzi, le spalam si le taiem marunt. Cascavalul mozzarella se taie in rondele subtiri. Punem deoparte 2 linguri de seminte de floarea soarelui, restul se taie marunt sau se macina in bucati mai mari. Se unge cu ulei o tava mai mica sau un vas termo-rezistent. Branza de aoie se amesteca cu semintele de floarea soarelui maruntite, cu parmezanul, cu oul, cu busuiocul, cu oregano, cu cimbrisorul si asezonam cu putina sare si piper. Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Fundul tavii se unge cu pasta de rosii. Punem foi de lasagna deasupra, apoi un strat din masa de branza de oaie, sos de rosii, cascaval mozzarella, apoi din nou, cate un stra de lasagna, rosii, branza, alternand pana se termina toate componentele.

Ultimul strat sa fie mozzarella. Se presara cu semintele intregi de floarea soarelui puse deoparte si se coace pe gratia din mijlocul cuptorului aprox. 25 minute, pana se inroseste ultimul strat.

Lasam sa stea cateva minute inainte de servire.

Se potriveste cu o salata asortata cu sos condimentat.
Alte retete recomandate

Paste carbonara

Salata cu paste si pui

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa