Lasagna cu branza de oaie

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste. Daca folosim condimente verzi, le spalam si le tai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g foi de lasagna
  • 250 g branza de oaie
  • 1 buchetel de busuioc proaspat sau 2 lingurite uscat
  • 2 fire cimbrisor sau 1 lingurita uscata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 250 g cascaval mozzarella
  • 100 g seminte de floarea soarelui curatate
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cascaval parmezan ras
  • 2 oua
  • 50 g pasta de rosii

Mod de preparare

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste.

Daca folosim condimente verzi, le spalam si le taiem marunt. Cascavalul mozzarella se taie in rondele subtiri. Punem deoparte 2 linguri de seminte de floarea soarelui, restul se taie marunt sau se macina in bucati mai mari. Se unge cu ulei o tava mai mica sau un vas termo-rezistent. Branza de aoie se amesteca cu semintele de floarea soarelui maruntite, cu parmezanul, cu oul, cu busuiocul, cu oregano, cu cimbrisorul si asezonam cu putina sare si piper. Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Fundul tavii se unge cu pasta de rosii. Punem foi de lasagna deasupra, apoi un strat din masa de branza de oaie, sos de rosii, cascaval mozzarella, apoi din nou, cate un stra de lasagna, rosii, branza, alternand pana se termina toate componentele.

Ultimul strat sa fie mozzarella. Se presara cu semintele intregi de floarea soarelui puse deoparte si se coace pe gratia din mijlocul cuptorului aprox. 25 minute, pana se inroseste ultimul strat.

Lasam sa stea cateva minute inainte de servire.

Se potriveste cu o salata asortata cu sos condimentat.
Alte retete recomandate

Paste carbonara

Salata cu paste si pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert spirale cu halva

Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D

Desert spirale cu halva
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca