Linguine cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb

Fierbeti pastele linguine in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, incingeti o tigaie si adaugati cateva linguri bune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr linguine uscate
  • ulei de masline
  • 4 felioare de pancetta sau bacon afumat
  • 1catel mare de usturoi
  • 1 - 2 ardei iuti rosii
  • 680 gr moluste
  • 2 pahare de vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Fierbeti pastele linguine in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, incingeti o tigaie si adaugati cateva linguri bune de ulei, iar apoi pancetta. Prajiti pana se rumeneste, apoi puneti usturoiul si ardeii iuti maruntiti. Dupa ce s-au inmuiat putin, adaugati molustele. Amestecati, apoi turnati vinul alb. Puneti capacul si gatiti aproximativ 2 minute pana cand molustele s-au deschis. Aruncati-le pe acelea ale caror cochilii au ramas inchise. Luati de pe foc si adaugati linguinele bine scurse. Presarati si patrunjelul, asezonati si serviti cu tot cu zeama lasata la gatit.


Alte retete culinare:

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana

Placinta cu dovleac

Mancare de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...