Makaronia tou Fournou

Makaronia tou Fournou este o reteta de paste cu carne si sos beschamel. Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 gr paste (eu am folosit pene)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 300 gr carne tocata
  • 1 conserva rosii decojite cubulete (300 ml)
  • 2-3 linguri pasta rosii
  • 100 ml vin rosu
  • 1 frunza dafin
  • 1 praf nucsoara
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 ou
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Makaronia tou Fournou este o reteta de paste cu carne si sos beschamel. Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.
In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, rosiile cubulete, pasta de rosii, vinul, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper. Accoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba circa 30 minute, dupa care indepartam capacul, adaugam nucsoara si mai lasam aprox 15 min pana scade apa si se ingroasa putin sosul.
Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc, adaugam oul pe care l-am batut putin inainte si condimentam cu sare, piper si nucsoara. Incorporam si cascavalul ras si amestecam pana se topeste.
Intr-un vas termorezistent asezam pastele, deasupra intindem sosul de rosii si in final sosul bechamel. Dam Makaronia tou Fournou la cuptorul preincalzit 40-45 minute, pana capata o culoare aurie.

Pofta buna!

Reteta a fost propusa de blogul culinar Delicious Flavours.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii