Pachete cu ciuperci si smantana

Pachetelele cu ciuperci sunt foarte gustoase. Puteti folosi aluatul congelat, insa pentru aroma mai buna ciupercile proaspete sunt recomandate.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet aluat congelat foietaj
  • 1/2 kg ciuperci pleurotus
  • sare
  • piper
  • o legatura ceapa verde (eu am folosit capa rosie si ceapa alba)
  • 100 ml vin alb
  • un galbenus
  • o lingura smantana
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingura ulei
  • o lingura seminte de chimen

Mod de preparare

Pachetelele cu ciuperci sunt foarte gustoase. Puteti folosi aluatul congelat, insa pentru aroma mai buna ciupercile proaspete sunt recomandate. Se spala si se taie ciupercile cat mai fin, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit. Cand a devenit translucida, se pun ciupercile si se lasa cateva minute impreuna. Apoi se toarna vin si se lasa pana se evapora. Se pune patrunjelul, smantana si se potriveste de sare si piper. Se lasa din nou pana scade smantana. Aluatul decongelat se imparte in 4 si fiecare bucata se intinde usor cu sucitorul. Se pune umplutaura, se impacheteaza si se unge cu galbenus. Se presara chimenul si se dau pachetelele la cuptor.


Pachetelele cu ciuperci se servesc calde sau reci ca si aperitiv ori gustare. Merg bine cu bere.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...