Paste cu carne de vitel

Paste cu carne de vitel este o reteta delicioasa de paste, perfecta atat pentru cina cat si pentru un pranz delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vitel
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri Vegeta

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete.
Se da la robot ceapa cu ardeiul pana devin pasta (sau se dau pe razatoare).

Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste pasta de ceapa si ardei pana nu se mai simte miros de ceapa cruda.
Se adauga cubuletele de vitel si se prajesc, amestecand des, pana isi schimba culoarea.
Reteta traditionala este cu vin , insa eu am vrut sa dau retetei o nota personala si am inlocuit vinul cu rosii pe care le-am dat prin razatoare si le-am adaugat peste carnea de vitel.
Se trage oala de pe foc si se adauga boia, piper, oregano, foaia de dafin si Vegeta. Se amesteca bine si se adauga 2 polonice de apa fierbinte.
Se aduce la fierbere, se pune capacul si se lasa la fiert la foc aproape mic timp de 30 minute. O verificati in acest timp sa nu scada prea tare apa si sa se arda.
Dupa 30 minute sosul trebuie sa fie grosut. Se adauga inca 2 polonice de apa fierbinte. Se continua fierberea cu capac inca 30 minute.

Cand este gata, se fierb pastele in apa cu sare. Se scurg bine, se pun in sos si se amesteca.


Pastele cu sos de vitel se servesc calde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert waffle cu capsuni

"picnicul bucatarasilor".

Desert waffle cu capsuni
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca