Paste fainoase cu carne

Pastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, un sfert de ora. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine, dupa care se pun intr-o forma uns

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne tocata
  • 2 cepe
  • o cescuta de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou crud
  • 500 g paste fainoase
  • 50 g unt

Mod de preparare

Pastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, un sfert de ora. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine, dupa care se pun intr-o forma unsa cu doua linguri de unt.

Separat, se caleste carnea impreuna cu doua cepe tocate marunt si o ceasca mica de ulei. Carnea este gata atunci cand nu mai are sos.

Se ia cratita de pe foc si se lasa amestecul sa se raceasca. Se adauga un ou crud, sare si piper macinat. Amestecul se pune peste paste si se omogenizeaza usor, sau se aseaza la mijlocul formei si se acopera cu un strat de paste.

Forma se introduce in cuptor si se tine o jumatate de ora, pana cand mancarea se rumeneste usor.

Se serveste foarte calda.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Tocanita de carne de vita cu cartofi

Mancare de pui cu legume si oua fierte

Pui maryland la tava, Jamie Oliver

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...