Paste fainoase cu carne

Pastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, un sfert de ora. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine, dupa care se pun intr-o forma uns

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne tocata
  • 2 cepe
  • o cescuta de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou crud
  • 500 g paste fainoase
  • 50 g unt

Mod de preparare

Pastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, un sfert de ora. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine, dupa care se pun intr-o forma unsa cu doua linguri de unt.

Separat, se caleste carnea impreuna cu doua cepe tocate marunt si o ceasca mica de ulei. Carnea este gata atunci cand nu mai are sos.

Se ia cratita de pe foc si se lasa amestecul sa se raceasca. Se adauga un ou crud, sare si piper macinat. Amestecul se pune peste paste si se omogenizeaza usor, sau se aseaza la mijlocul formei si se acopera cu un strat de paste.

Forma se introduce in cuptor si se tine o jumatate de ora, pana cand mancarea se rumeneste usor.

Se serveste foarte calda.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Tocanita de carne de vita cu cartofi

Mancare de pui cu legume si oua fierte

Pui maryland la tava, Jamie Oliver

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...