Secretul este sa pregatesti aluatul pentru blat de seara, iar dimineata va fi gata crescut si numai bun de bagat in cuptor!
Mai intai, pune faina si sarea intr-un castron mare.
Amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi dizolva cu apa la temperatura camerei.
Pune apa peste faina si amesteca lejer cu o lingura, pana se incorporeaza bine.
Nu trebuie sa framanti aluatul, doar acoperi castronul cu o folie alimentara si il pui la frigider
Iata cum arata dupa o noapte de stat la frigider.
Unge tava de pizza cu ulei si rastoarna aluatul, apoi intinde-l cu mana in tava si ridica-l putin pe margini. Daca preferi sa-l intinzi cu facaletul, presara inainte faina pe masa si peste aluat.
Unge blatul cu sosul de rosii si adauga din belsug cubulete de mozzarella, apoi presara deasupra cateva frunze de busuioc proaspat
Incinge bine cuptorul la 200 de grade si coace pizza cam 15 minute, pana blatul este pufos si mozzarella este topita.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti