Ravioli cu boia, branza de capra, ricotta, spanac si sos quattro funghi

• lasati branza de capra si ricotta la scurs• amestecati faina cu boia si gris• turnati compozitia pe

Portii
2
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • boia dulce bio - 3 linguri
  • faina calitativa - 160 g
  • gris - 40 g
  • oua - 2 buc
  • ricotta - 50 g
  • branza de capra - 150 g
  • baby spanac - 100 g (1 casoleta)
  • usturoi - 2 catei
  • ulei de masline - 7 linguri
  • ciuperci Champignon - 4 buc
  • ciuperci Hribi - 4 buc
  • ciuperci Galbiori - 89 buc
  • ciuperci Zbarciog - 45 buc
  • unt - 25 g
  • cimbru uscat - 1/2 lingurita
  • vin alb, demisec, calitativ - 40 ml
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• lasati branza de capra si ricotta la scurs
• amestecati faina cu boia si gris
• turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru
• adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris
• odata ce ati ajuns la consistenta dorita, framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider
• intindeti aluatul cu masina de paste Atlas Cromo, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr. 7
• taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot
• adaugati atasamentul de ravioli
• presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli
• miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele si puneti capacul de plastic deasupra
• trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline
• adaugati-l peste ricotta si branza de capra si mixati pana obtineti o pasta omogena
• tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci
• trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline
• adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust
• stingeti apoi cu vin alb
• adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela
• desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora
• fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute
• adaugati apoi sosul de ciuperci si serviti – optional puteti rade si putin parmezan deasupra.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide