Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro este un fel de baza din bucataria italiana, raspandit peste tot in lume. Pastele cu sos de rosii si busuioc se pot prepara cu orice fel de paste.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr pasrte
  • 100 gr parmezan
  • 400 gr rosii cu pulpa
  • 50 gr ceapa
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati ceapa fin si caliit-o la foc mic cu 4-5 linguri de ulei, pana capata o culoare aurie. Adaugati apoi rosiile, usturioul si frunzele de busuioc, date impreuna prin blender inainte. Fierbeti sosul la foc mic aproximativ 40 de minute pana se ingroasa si asezonati dupa gust. Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe ambalaj, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Scurgeti de apa, amestecati cu sos si serviti cu parmezan ras.


Pastele cu sos de rosii si busuioc se servesc calde cu parmezan ras deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...