Tagliolini de casa cu langoustine

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru paste:
  • ou – 1 buc
  • faina – 100 g
  • ulei de masline – 1 lingurita
  • sare dupa gust
  • Alte
  • unt – 25 g
  • pesto rosso – 2 linguri
  • smantana de gatit – 100 ml
  • langoustine – 23 buc
  • vin alb – 20 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste, mai presaram putina faina pe foaie si scadem un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiati cu forma de tagliolini
• taiati-le si lasati-le intinse la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• puneti apa la fiert cu sare. Cand apa a inceput sa dea in clocot, adaugati langoustinele si puneti capacul
• lasati capacul pentru cateva minute (pana ce langoustinele devin rosii)
• scoateti-le, dati coada langoustinelor pe spate si rupeti-o
• cu varful degetului impingeti carnea de la coada in sus, pentru a o scoate din cochilie
• curatati burta si spatele, pentru ca s-ar putea sa mai aiba urme de murdarie
• sotati carnea in unt, cu usturoi si cimbru si stingeti cu vinul alb
• adaugati pesto-ul si smantana de gatit
• asezonati cu sare si piper dupa gust
• puneti o oala cu apa si sare pe foc
• cand a dat in clocot, adaugati pastele proaspete pentru 1 minut
• odata fierte, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie cu langoustinele
• amestecati de cateva ori si serviti.

Pofta buna! 

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii