Taietei de casa

Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la rumenirea lor, se cern pri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la rumenirea lor, se cern prin sita sa iasa faina si bucatile mici de aluat.

Se adauga apoi apa calda (60,5 ml), cu sare, se fierb sub capac timp de o jumatate de ora, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de cratita.

Fierberea se face intr-un vas cu pereti grosi, pe un blat ce estompeaza flacara.

Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga apa, dar nu prea multa ca sa nu se lipeasca unii de altii, sa ramana intregi si se continua fierberea.

Frecateii calzi se servesc ca garnitura.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Mancare de spanac

Mancare de mazare cu pui

Ciuperci umplute

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos