Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la rumenirea lor, se cern pri
Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la rumenirea lor, se cern prin sita sa iasa faina si bucatile mici de aluat.
Se adauga apoi apa calda (60,5 ml), cu sare, se fierb sub capac timp de o jumatate de ora, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de cratita.
Fierberea se face intr-un vas cu pereti grosi, pe un blat ce estompeaza flacara.
Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga apa, dar nu prea multa ca sa nu se lipeasca unii de altii, sa ramana intregi si se continua fierberea.
Frecateii calzi se servesc ca garnitura.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Mancare de spanac
Mancare de mazare cu pui
Ciuperci umplute
Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)
Ciorba radauteanaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti