Taitei pui si ciuperci

Taiteii se fierb in apa sarata, apoi se strecoara bine. Carnea de pui se taie in cubulete. Ciupercile se feliaza grosier. Se calesc in putin unt impre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g taitei in forma de scoici
  • 300 g carne fiarta de pui
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mazare verde mirelit
  • unt
  • 1 lingura de Parmezan razuit
  • 1 lingura de pesmet
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 50 g lapte
  • 50 g Parmezan razuit
  • sare
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

Taiteii se fierb in apa sarata, apoi se strecoara bine. Carnea de pui se taie in cubulete. Ciupercile se feliaza grosier. Se calesc in putin unt impreuna cu mazarea. Se amesteca 1 lingura de Parmezan razuit

cu pesmetul. Prajim faina in 50 g unt, apoi ingrosam turnand laptele. Asezonam cu sare si nucsoara.

Se adauga cascavalul razuit. Amestecam taiteii cu carnea de pui, cu zarzavaturile si sosul cu cascaval. Punem intr-un vas termo-rezistent, presaram deasupra amestecul de cascaval cu pesmet si coacem in cuptorul preincalzit la 175 grade aprox. 20 minute, pana devine rosiatica.
Alte retete recomandate

Pui cu ciuperci si smantana

Supa ciuperci

Pilaf cu ciuperci

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa