Peste prajit

Se sareaza bine pestele pe ambele parti. Se trece prin faina astfel: prin faina de grau sau prin faina de malai; ori printr-un amestec dintre cele dou

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 bucati de peste curatat si spalat
  • sare
  • 1 ceasca de faina de malai
  • 1 ceasca de faina alba
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se sareaza bine pestele pe ambele parti. Se trece prin faina astfel: prin faina de grau sau prin faina de malai; ori printr-un amestec dintre cele doua (cantitati egale de

faina alba si malai care se omogenizeaza). Se scutura de surplusul de faina. Se pune ulei intr-o tigaie cam cat sa acopere jumatate din bucata de peste si se lasa la incins. Se pun bucatile de peste si se lasa la prajit, la foc mic, circa 20 de minute, intorcandu-le de mai multe ori (aproximativ la fiecare 5 minute).

Se serveste cald cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi, cu mamaliguta sau ca atare.

Alte retete recomandate

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor

Imi era dor de nişte carne de viţel şi cum aceasta are nevoie de cât mai multe arome,am combinat-o cu un piure de...

Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea