Bulz copt pe gratar

Bulzul este o mancare apreciata si foarte cunoscuta, iar acum poti sa o pregatesti pe gratar. Faina de malai ajuta la digestie are nenumarate proprietati, iar pe gratar ii vei da un aer sofisticat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina de malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 l apa
  • 300 gr telemea de oaie

Mod de preparare

Aceasta reteta de bulz copt pe gratar este inedita si gustoasa. Pentru a prepara bulz se cerne malaiul in apa fiarta cu sare si se amesteca. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, amestecand continuu. Se rastoarna mamaliga pe un blat de lucru si se taie cu ata in patru. Din fiecare sfert de mamaliga se modeleaza cate o bila, in milocul careia se asaza putina branza. Se formeaza bulzul rotund sau dreptunghiuri daca doriti (se prajeste uniform pe gratar), apoi se pune la copt pe gratarul incins, pana cand prinde o crusta maronie.


Bulzul copt pe gratar se serveste cald ca si garnitura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide