Bulz copt pe gratar

Bulzul este o mancare apreciata si foarte cunoscuta, iar acum poti sa o pregatesti pe gratar. Faina de malai ajuta la digestie are nenumarate proprietati, iar pe gratar ii vei da un aer sofisticat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina de malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 l apa
  • 300 gr telemea de oaie

Mod de preparare

Aceasta reteta de bulz copt pe gratar este inedita si gustoasa. Pentru a prepara bulz se cerne malaiul in apa fiarta cu sare si se amesteca. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, amestecand continuu. Se rastoarna mamaliga pe un blat de lucru si se taie cu ata in patru. Din fiecare sfert de mamaliga se modeleaza cate o bila, in milocul careia se asaza putina branza. Se formeaza bulzul rotund sau dreptunghiuri daca doriti (se prajeste uniform pe gratar), apoi se pune la copt pe gratarul incins, pana cand prinde o crusta maronie.


Bulzul copt pe gratar se serveste cald ca si garnitura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...