Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii

Se face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si uleiul, se adauga faina,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 175 g faina de porumb
  • 8 ciuperci foarte mari
  • 1 pahar de otet
  • 5 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g suc gros de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ½ pahar vin
  • 4 crengute maghiran
  • 2 oua
  • 80 g pesmet
  • 4 pahare ulei de arahide
  • 3 linguri unt pentru forme
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si uleiul, se adauga faina, se lasa 5 minute la 750W, acoperit, apoi se amesteca (se scade la 500 W), lasand alte 12 minute si amestecand la jumatatea timpului. Se amesteca cu vreo 5 lg ciuperci (ce fusesera prajite cu ceapa si usturoi) si o bucatica de unt. Se imparte mamaliga in 3 forme mai marisoare unse cu unt.

Pentru mamaliga, trebuiau fierte 700 ml apa cu 100 ml vin si 20 g unt, apoi adaugata faina cu ciuperci si coapta mamaliga la foc mic. Se topeste 30 g unt si se amesteca cu uleiul de masline, se adauga ceapa toccata, 1 foaie de dafin si se rumeneste 1 minut. Se adauga si palariile ciupercutelor, cu interiorul in sus.

Se adauga sare si 2 lg apa sau vin. Se acopera si se lasa 3 minute. Se intorc ciupercile cu grija, si se mai lasa 1 minut, neacoperit. Se scoate, se lasa la scurs pe prosop din hartie.

In tigaie, peste ceapa, se adauga coditele ciupercilor- tocate marunt si se lasa 1 minut la foc mediu. Se adauga sare, jumatate din maghiran si 3 lg de apa/vin.

Se lasa 3 minute sa se evapore. Palariile ciupercilor, dupa ce s-au scurs, se trec prin faina, ou si la urma pesmet, apoi se prajesc in ulei de arahide.


Se aseaza in farfurie: sos, ciupercute si mamaliga.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa