Se face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si uleiul, se adauga faina,
Se face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si uleiul, se adauga faina, se lasa 5 minute la 750W, acoperit, apoi se amesteca (se scade la 500 W), lasand alte 12 minute si amestecand la jumatatea timpului. Se amesteca cu vreo 5 lg ciuperci (ce fusesera prajite cu ceapa si usturoi) si o bucatica de unt. Se imparte mamaliga in 3 forme mai marisoare unse cu unt.
Pentru mamaliga, trebuiau fierte 700 ml apa cu 100 ml vin si 20 g unt, apoi adaugata faina cu ciuperci si coapta mamaliga la foc mic. Se topeste 30 g unt si se amesteca cu uleiul de masline, se adauga ceapa toccata, 1 foaie de dafin si se rumeneste 1 minut. Se adauga si palariile ciupercutelor, cu interiorul in sus.
Se adauga sare si 2 lg apa sau vin. Se acopera si se lasa 3 minute. Se intorc ciupercile cu grija, si se mai lasa 1 minut, neacoperit. Se scoate, se lasa la scurs pe prosop din hartie.
In tigaie, peste ceapa, se adauga coditele ciupercilor- tocate marunt si se lasa 1 minut la foc mediu. Se adauga sare, jumatate din maghiran si 3 lg de apa/vin.
Se lasa 3 minute sa se evapore. Palariile ciupercilor, dupa ce s-au scurs, se trec prin faina, ou si la urma pesmet, apoi se prajesc in ulei de arahide.
Se aseaza in farfurie: sos, ciupercute si mamaliga.
Alte retete recomandate:
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti