Mamaliga cu branza de oaie

Fierbe 1,5 l de apa cu putina sare. In timp ce amesteci continuu (cel mai indicat e sa folosesti un tel) presara malaiul. Fierbe-l amestecand continuu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g malai
  • 250 g branza de oaie
  • 300 ml smantana
  • 80 g untura
  • sare
  • slanina

Mod de preparare

Fierbe 1,5 l de apa cu putina sare. In timp ce amesteci continuu (cel mai indicat e sa folosesti un tel) presara malaiul. Fierbe-l amestecand continuu, pana devine dens, dupa care pune-l deoparte. Unge cu untura o oala mai inalta, pune cateva linguri de mamaliga, presara branza de oaie, adauga putina smantana si untura, dupa care adauga inca un strat de mamaliga. Deasupra pune branza de oaie. Coace-l in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste. Poti pune deasupra slanina prajita si marar.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide