Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana

Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana este o mancare romaneasca delicioasa fi foarte consistenta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina de malai
  • sare
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 200 gr smantana
  • 300 gr. branza de oaie
  • 50 gr. jumari

Mod de preparare

Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana este o mancare romaneasca delicioasa fi foarte consistenta.

Se pune la fiert o oala cu 1,5-2 l de apa cu sare, cand clocoteste se toarna in ploaie faina de malai, amestecandu-se continuu cu telul. Se adauga untul si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se pun jumarile intr-o cratita sa se rumeneasca putin, jumatate dintre ele se scot, se pune un rand de mamaliga, un rand de branza, restul de jumari, mamaliga si alt rand de branza.


Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana se serveste cu smantana grasa.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...