Urzici cu mamaliga

1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua 2. Cand am considerat ca sunt fierte,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Urzici
  • o ceapa
  • usturoi
  • leustean
  • ulei
  • malai
  • o lingura de faina

Mod de preparare

1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua

2. Cand am considerat ca sunt fierte, am scos urzicile din apa, am aruncat ceapa si am pastrat apa in care au fiert.

3. Într-un castron, urzicilor le-am adaugat 3 linguri cu faina de malai si o lingura faina de grau.

4. Cu o lingura de lemn se toaca bine urzicile cu cele adaugate, pana se face pasta.

5. Între timp am taiat marunt un catel de usturoi, leustean si am pregatit apa in care au fiert urzicile.

5.Compozitia de urzici se subtiaza cu apa in care au fiert urzicile.

6. Într-o craticioara se incalzeste un pic de ulei (eu am pus de masline) si se adauga compozitia subtiata de urzici:

7. Se mai fierbe un pic, pana se fierbe malaiul.

Inainte cu 5 minute de a fi gata se adauga usturoiul si leusteanul.

8. Între timp faci si o mamaliguta

Åži rezultatul final care este mai mult gustos decat aspectuos, ca sa nu mai zic de sanatos.

Cauta si alte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...