Urzici cu mamaliga

1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua 2. Cand am considerat ca sunt fierte,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Urzici
  • o ceapa
  • usturoi
  • leustean
  • ulei
  • malai
  • o lingura de faina

Mod de preparare

1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua

2. Cand am considerat ca sunt fierte, am scos urzicile din apa, am aruncat ceapa si am pastrat apa in care au fiert.

3. Într-un castron, urzicilor le-am adaugat 3 linguri cu faina de malai si o lingura faina de grau.

4. Cu o lingura de lemn se toaca bine urzicile cu cele adaugate, pana se face pasta.

5. Între timp am taiat marunt un catel de usturoi, leustean si am pregatit apa in care au fiert urzicile.

5.Compozitia de urzici se subtiaza cu apa in care au fiert urzicile.

6. Într-o craticioara se incalzeste un pic de ulei (eu am pus de masline) si se adauga compozitia subtiata de urzici:

7. Se mai fierbe un pic, pana se fierbe malaiul.

Inainte cu 5 minute de a fi gata se adauga usturoiul si leusteanul.

8. Între timp faci si o mamaliguta

Åži rezultatul final care este mai mult gustos decat aspectuos, ca sa nu mai zic de sanatos.

Cauta si alte

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Inghetata cu cirese si biscuit

O inghetata delicioasa care este ideala in dieta datorita ingredientelor folosite.

Inghetata cu cirese si biscuit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii