Pulpa de miel cu menta

Pentru a prepara aceasta reteta de pulpa de miel cu menta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa de miel, menta, slanina, orez, mazare, morcovi, ceapa, mujdei, supa de pasare, unt, ulei de masline, sare, piper.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel de 1
  • 5kg
  • 1 bucata slanina
  • 250 g orez
  • 250 g mazare
  • 3-4 morcovi
  • menta
  • 15 cepe mici
  • putin mujdei
  • 300 ml supa de pasare
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pulpa de miel se dezoseaza si se incearca aplatizarea ei. Se acopera cu fasii de slanina groase de 1 cm.

Intr-o cratita se pune la fiert orezul si se adauga in apa 25 g de unt. Dupa ce s-a fiert, se pune orezul intr-un castron cu restul d eunt, sare, piper si menta tocata marunt.

Aceasta compozitie se pune peste carne si slanina si se ridica marginile bucatilor de carne astfel incat forma sa fie rotunda. Se leaga cu ata rezistenta.

Intr-o cratita se pun mujdeiul si uleiul de masline. Pulpa de miel sestropeste cu supa de pasare si se pune la cuptor, acoperita. Se tine la foc aproximativ 40 de minute.


Se serveste cu garnitura de mazare, ceapa si morcovi, calite si fiert in ulei.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Drob de miel

Mancare de mazare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...