Conopida gratinata
• Spala conopida bine si rupe-o buchetele;
• Pune apa pe foc la fiert cu putina sare;
• In momentul in care a dat in clocot adauga buchetelele de conopida si lasa-le cca 3-4 min;
• Scurge apoi apa si pune buchetelele de conopida intr-o tava cu hartie de copt;
• Blendeaza bine usturoiul;
• Freaca apoi bine usturoiul adaugand sare si ulei treptat pana obtii un mujdei;
• Adauga peste acestea pasta de rosii, fresh-ul de lamaie, piperul si sumacul;
• Unge bine buchetelele de conopida cu aceasta compozitie si presara chimion pe deasupra;
• Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasa-le acolo pana se gratineaza;
• Serveste cu patrunjel tocat;
Pofta buna !
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.