Tarta cu miel

Pentru a prepara aceasta reteta de tarta cu miel sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, oua, vin, lamaie, usturoi, patrunjel, seminte de susan, smantana.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutura:
  • 600 g pulpa de miel taiata in 4 bucati
  • o bucata fenicul
  • 2 oua
  • 50 ml vin alb
  • ½ lamaie
  • un catel de usturoi
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • o lingura seminte de susan
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Faina se pune intr-un castron si se adauga untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri de apa. Ingredientele se amesteca pana se formeaza un aluat elastic. Se ia carnea de miel si se pune la rumenit in ulei, taiata cubulete. Se adauga usturoiul, se sareaza, se pipereaza iar apoi se stinge cu vin. Se lasa la inabusit cam 20 de minute, apoi se adauga feniculul taiat felii, se toarna 200 ml apa si se tine la foc mic inca 20 de minute.

Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga sucul de lamaie si se toarna acest sos peste amestecul de carne. Din 2/3 aluat se intinde o foaie astfel incat sa se tapeteze cu ea o forma rotunda. Se inteapa din loc in loc. Se toarna peste aluat umplutura, iar deasupra se pune smantana, se presara seminte de susan si din restul de aluat se fac fasii pentru grilaj. Se coace la foc potrivit 90 de minute.


Poate fi servita imediat.

Alte retete recomandate:

Papanasi fierti

Pulpe de pui la cuptor

Mancare de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...