Bagheta frantuzeasca

Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 ml apa calduta
  • 1 3/4 lingura drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 300 gr faina

Mod de preparare

Pentru bagheta frantuzeasca pune apa si drojdia intr-un bol si lasa deoparte 5 minute.
Adauga sarea si faina, putin cate putin. Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat. Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.
Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.
Se formeaza 3-4 baguette, se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute. Se fac cateva crestaturi.
Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.
Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.


Bagheta frantuzeasca se serveste cu orice.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...