Paine integrala

Retete dietetice. Painea integrala cu seminte de tot felul este foarte sanatoasa.

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Paine integrala

Ingrediente

  • 400 g faina integrala de grau
  • 100 g faina integrala de secara
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 cana cu apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita otet
  • 5-10 g sare
  • 1 lingura zahar brun
  • seminte de in

Mod de preparare

Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si drojdia. Daca se framanta manual, se procedeaza astfel:faina se amesteca cu drojdia si se lasa la odihnit 15 minute. Apoi adaugam celelalte ingrediente, cu exceptia sarii, pe care o adaugam cand aluatul prinde consistenta. Se framanta bine si se lasa la dospit 45 minute, acoperit, la cald. Apoi, se ia aluatul, i se da forma(putem face si paine impletita) si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca 20 minute. Incalzim cuptorul la 180-200 grade, punem inauntru o cratita cu apa suficient de plina cat sa nu se evapore cat se coace painea. Pensulam usor painea cu apa, introducem in cuptor pentru 40-50 minute (pana trece testul scobitorii). Cand e gata, asezam painea fierbinte pe un blat/tocator si o acoperim cu un servet curat, umed. Lasam 15-20 minute, apoi acoperim cu un stergar uscat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci