Paine de casa

Este foaret usoar de realizat

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Paine de casa

Ingrediente

  • 1kg Faina,o lingurita Sare,drojdie 50gr,o lingurita zahar,600ml Apa

Mod de preparare

se dizolva drojdia cu zahar apoi se pune 100 ml apa si si 2 linguri faina si se lasa 15 minute. Se cerne faina si se adauga drojdia crescuta, apa si se incepe framantarea aproximativ 15 minute, iar aproape de final se adauga sarea si se lasa la crescut 30 de minute. Se imparte in doua si apoi in patru coca. Se iau cate doua bucati se fac sul si se rasucesc apoi se pun in tava si se mai lasa 15 minute la crescut. Se aprinde cuptorul pentru a fii foarte bine incins. Se pun tavile in cuptor si se coc 30 minute. se cot din cuptor se acopera cu un prosop pentru 10 minute. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc