Pentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul.
Pentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa ce s-a incorporat bine, adaugam uleiul si mai framantam cca 8 minute
Dam forma rotunda aluatului, ii facem cruce (eu fac cu mana) ungem cu ulei si acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,
Rupem bucati din aluat cat pumnul.
Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face 2 suluri pe care le vom impleti prin rasucire. Bucata ramasa o intindem in forma rotunda,adaugam masline si o vom aduna ca pe un saculet,
Snurul impletit il vom aseza pe mijloc,le ungem cu ulei si le mai lasam sa creasca cca 30 min
Chiflele mediteraneene aromate le coacem la cuptorul incalzit cca 15 min
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii