Chifle pufoase

Chifle pufoase sunt niste painici mici, care pot fi folosite si pentru sandvisuri, hamburgheri sau pentru pachetul pentru scoala / serviciu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri margarina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita miere
  • 3 linguri smantana
  • apa calduta
  • uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia. Framantam adaugand treptat apa calduta(daca este nevoie). Impartim coca un 8 bucati pe care le-am asezat in tava(rotunda) si am acoperit, lasam la dospit cca 20 min.
Ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte, apoi dam la cuptor pana cand chiflele se rumenesc frumos.


Chiflele pufoase sunt ideale la micul dejun, unse cu unt si cu dulceata de la Bunatati din natura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide