Covrigul urias

Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut. Taiem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 500ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 60gr drojdie
  • 160gr unt moale
  • sare
  • putin zahar

Mod de preparare

Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut.

Taiem o parte din aluat, eu am taiat mult prea mult, trebuie numai jumatate din partea din dreapta. Deci circa 10-15% din aluat si se pune deoparte.

Din restul aluatului se formeaza un covrig care se pune in tava.

Din aluatul pus deoparte se face o impletitura.care o lipim de covrigul pensulat cu putina apa in locul unde va veni impletitura.

Ungem cu galbenus de ou si dam la copt la 170° circa jumatate de ora.
Pofta buna!

Reteta Covrigul urias a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni

picnicul bucatarasilor Aceasta reteta rapida si delicioasa e numai buna pentru un picnic alaturi de bucatarasi. Recent am...

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii