Impletitura cu seminte

1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina de cea mai buna calitate
  • 10 g drojdie de bere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 70 g seminte de dovleac
  • 10 g migdale feliate
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra decorat

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca (sa creasca)

2. Se aseaza faina, sarea, uleiul laptele si zaharul intr-un castron mare. Se adauga maiaua dospita si se framanta pana se obtine un aluat uniform si elastic. Se adauga din cand in cand apa calduta pentru a se framanta bine aluatul.

3. Se lasa aluatul sa stea 5 minute, se pun semintele de dovleac si se framanta putin. Se modeleaza doua suluri din aluat care se impletesc. Se da forma unei paini impletite care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa painea sa dospeasca pana cand isi dubleaza marimea.

4. Se presara painea cu migdalele feliate si se pune in cuptorul bine incalzit. Se lasa circa 35-40 de minute pana se rumeneste frumos.

5. Dupa ce se racoreste se pudreaza.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mure, caise si crumble

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce...

Tarta cu mure, caise si crumble
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca