Impletitura cu seminte

1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina de cea mai buna calitate
  • 10 g drojdie de bere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 70 g seminte de dovleac
  • 10 g migdale feliate
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra decorat

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca (sa creasca)

2. Se aseaza faina, sarea, uleiul laptele si zaharul intr-un castron mare. Se adauga maiaua dospita si se framanta pana se obtine un aluat uniform si elastic. Se adauga din cand in cand apa calduta pentru a se framanta bine aluatul.

3. Se lasa aluatul sa stea 5 minute, se pun semintele de dovleac si se framanta putin. Se modeleaza doua suluri din aluat care se impletesc. Se da forma unei paini impletite care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa painea sa dospeasca pana cand isi dubleaza marimea.

4. Se presara painea cu migdalele feliate si se pune in cuptorul bine incalzit. Se lasa circa 35-40 de minute pana se rumeneste frumos.

5. Dupa ce se racoreste se pudreaza.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!