Paine cu 4 tipuri de seminte

Painea cu 4 tipuri de seminte este nemaipomenita. Pentru a prepara aceasta paine de casa e nevoie de aluat pentru paine si mac, susan, in, boabe de mustar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g faina 000
  • 1 lingurita de drojdie uscata (aprox 2g)
  • 140-150ml apa
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita din fiecare tip de seminte: mac
  • susan
  • in
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Painea cu 4 tipuri de seminte este nemaipomenita. Pentru prepararea unui aluat de paine de casa din 750g de faina alba, eu pun 1 pliculet de drojdie uscata (7g), deoarece aluatul este unul cu putine ingrediente. Mai intai dizolvam drojdia in 100ml apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si turnam in mijlocul cantitatii de faina dintr-un vas. Lasam 10min la loc ferit de curent sa se umfle putin
Apoi adaugam cele 4 tipuri de seminte, inca 40ml apa calduta, sare si amestecam usor. Daca mai este nevoie mai adaugati inca 10ml de apa, la mine nu a fost nevoie dar depinde de tipul de faina.
Incepeti sa framantati adaugand treptat cele 2 linguri de ulei pana cand obtineti un aluat omogen care se dezlipeste usor de maini si de vas. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit la loc ferit de curent pentru aproximativ 1h pana cand isi dubleaza volumul. Eu am lasat vasul pe calorifer in bucatarie
Dupa trecerea timpului de dospit, rasturnati aluatul pe masa unsa cu putin ulei
Dati forma dorita painii si asezati-o in tava de copt. Eu am format o paine impletita si am asezat painea intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Lasam la dospit pentru 30min si apoi bagam painea in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru aproximativ 30min pana cand se rumeneste frumos


Painea cu 4 tipuri de seminte se lasa sa se raceasca si apoi se poate felia. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar mancare-bebe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri americane cu ciocolata (reteta video)

Dragii mei, de mult timp nu am mai facut fursecuri si m-am gandit sa va arat o reteta de fursecuri americane cu ciocolata sau...

Fursecuri americane cu ciocolata (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca