Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb cartofii. Se curata de coaja inainte de a se raci de tot.
Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb cartofii. Se curata de coaja inainte de a se raci de tot si se trec prin masina de carne sau prin presa de cartofi. Se cerne faina in copaie, se face loc la mijloc, se pun cartofii calduti, drojdia muiata cu putina apa, sarea, zaharul si apa calda, cat sufera mana (sa nu fie prea fierbinte). Se amesteca totul impreuna si se framanta bine aluatul care trebuie sa fie de preferinta indesat. Se presara cu faina si se lasa la cald sa creasca. Se rastoarna aluatul pe masa de aluat presarata cu faina, se fac paini lungi sau rotunde si se asaza pe tava de asemenea presarata cu faina. Se mai lasa sa creasca si se coc la cuptor, la foc potrivit, circa o ora.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii