Paine cu ceapa si patrunjel este o reteta de paine deosebita pe care merita sa o incercati. Aceasta paine poate fi mancata si goala atat e de gustoasa. Pentru a pregati paine cu ceapa si patrunjel aveti nevoie de faina, drojdie, ceapa si patrunjel.
Intr-un castron incapator se pune 250 g faina, sarea, zaharul si drojdia; se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa calduta si uleiul amestecand incontinuu. Dupa ce am incorporat toata apa adauga treptat restul de faina.Framantam 10 minute. Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe o planseta infainata si se framanta incorporand ceapa tocata marunt si patrunjelul. Aluatului i se da forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt; se lasa la dospit aproximativ 1 ora.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu-mic.
Acest fel depaine poate fi servit cu orice.
Merge si simplu -prajita si cu ulei de masline. Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea
Alte retete recomandate:
Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...
Zacusca de macrouIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.