Paine cu dovleac si mac

Pentru painea cu dovleac si mac ai nevoie de faina, drojdie, dovleac, sare, zahar, ulei si seminte de mac si susan.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 dovleac
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana apa calduta
  • seminte de mac sau susan

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia, dizolvata in apa cu zahar. Se adauga dovleacul dat pe razatoare, sarea, apa sau laptele si se framanta bine aluatul. Se imparte apoi in 2 bucati si se modeleaza paine in 3 sau 4 fitile. Se unge cu apa sarata, se presara mac si se lasa la crescut. Se coace la foc potrivit, in cuptorul incins.

 


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:
Aluat pentru clatite
Clatite de post
Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...