Paine cu dovlecei si usturoi

Painea cu dovlecei si usturoi este o paine delicioasa si satioasa, asemanatoare cu focaccia.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 250 ml apa
  • 20 gr drojdie de bere
  • 2 linguri de ulei
  • usturoi
  • 1 ou
  • 2 dovlecei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aluat: Se dizolva drojdia in 250 ml de apa calda, se adauga sare, faina si 2 linguri de ulei. Se framanta bine si se lasa sa creasca o ora.

Se taie dovleceii felii, se ung cu ulei si se pun pe gratar cca 10 min.

Se mai framanta aluatul 3 minute, apoi se intinde o foaie patrata, care se pune intr-o tava tapetata doar cu faina.

Se unge aluatul cu oul amestecat cu usturoi pisat, se aseaza feliile de dovlecei si se coace.


Painea de dovlecei cu usturoi se serveste alaturi de un pahar de lapte sau de sana.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii