Paine cu dovlecei si usturoi

Painea cu dovlecei si usturoi este o paine delicioasa si satioasa, asemanatoare cu focaccia.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 250 ml apa
  • 20 gr drojdie de bere
  • 2 linguri de ulei
  • usturoi
  • 1 ou
  • 2 dovlecei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aluat: Se dizolva drojdia in 250 ml de apa calda, se adauga sare, faina si 2 linguri de ulei. Se framanta bine si se lasa sa creasca o ora.

Se taie dovleceii felii, se ung cu ulei si se pun pe gratar cca 10 min.

Se mai framanta aluatul 3 minute, apoi se intinde o foaie patrata, care se pune intr-o tava tapetata doar cu faina.

Se unge aluatul cu oul amestecat cu usturoi pisat, se aseaza feliile de dovlecei si se coace.


Painea de dovlecei cu usturoi se serveste alaturi de un pahar de lapte sau de sana.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de ied

"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?

Friptura de ied
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos