Paine cu fructe uscate - BARMBRACK

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar Dimineata se pun l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • infuzie din 2 pliculete de ceai englezesc si 300 ml apa fierbinte
  • 350 g fructe uscate
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • 1 ling zahar
  • 50 g drojdie
  • 25 g zahar brun
  • 75 g unt nesarat
  • sare
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita mixed spice

Mod de preparare

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar

Dimineata se pun la scurs, dupa care pucedem la prepararea aluatului.

Din 50 g drojdie, o lingura zahar, 50 g faina si lapte se face o maia care se lasa la crescut 15 - 20 min.

Untul se topeste, laptele se incalzeste si oul se bate un pic cu furculita.

Si din toate ingredientele ramase + maiaua crescuta se face un aluat, care mai apoi se pune la crescut intr-un vas uns cu ulei, vreme de 1 ceas.

Se rastoarna aluatul pe o planseta unsa cu ulei, sau presarata cu faina, si se intinde cu mainile.

Se pun fructele in mijloc, se aduna aluatul in jurul lor si se framanta usor, in incercarea de a repartiza fructele cat mai uniform.

Se pune intr-o tava tapetata si se mai lasa la loc caldut inca o ora, pana ajunge la marginea vasului.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 grade 30 minute in tava...apoi se scoate din tava si se mai lasa 20 minute direct pe gratar.

Intre timp se prepara o glazura din 1 lingurita mixed spice, 2 ling zahar demerara si 50 g unt.

Se scoate painea din cuptor, se pune pe un gratar si deasupra se toarna glazura.
Pofta buna!

Reteta Paine cu fructe uscate - BARMBRACK a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine artizanala ,

Paine italiana cu coaja crocanta ,

Painici cu branza (Pão de Queijo)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca