PAINE CU IAURT

Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin. In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o ling

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1cub drojdie proaspata
  • 300g iaurt simplu
  • sare

Mod de preparare

Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin.

In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o lingurita de sare.

Se amesteca si coca rezultata se lasa la dospit vreo 40minute, intr-un loc mai caldut si acoperita cu un prosop.

Am mai framantat-o putin apoi si am pus-o in forma in care urma sa o coc(eu in forma de tort) si am mai lasat-o la dospit o ora.

Am uns-o cu putin ulei pe deasupra si am pus-o la cuptor.

Dupa o ora la cuptor la 180grade, eu am incercat-o cu scobitoarea sa fiu sigura ca e coapta caci depinde si de ce fel de cuptor avem.


Se poate servi cu crema de unt si verdeata. Gasiti reteta aici.

Pofta buna!

Reteta PAINE CU IAURT a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine artizanala ,

Paine italiana cu coaja crocanta ,

Painici cu branza (Pão de Queijo)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii