Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin. In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o ling
Drojdia,putina apa si o lingurita zahar se amesteca si se lasa putin.
In mijlocul fainii se face o groapa in care se pune drojdia,iaurturile si o lingurita de sare.
Se amesteca si coca rezultata se lasa la dospit vreo 40minute, intr-un loc mai caldut si acoperita cu un prosop.
Am mai framantat-o putin apoi si am pus-o in forma in care urma sa o coc(eu in forma de tort) si am mai lasat-o la dospit o ora.
Am uns-o cu putin ulei pe deasupra si am pus-o la cuptor.
Dupa o ora la cuptor la 180grade, eu am incercat-o cu scobitoarea sa fiu sigura ca e coapta caci depinde si de ce fel de cuptor avem.
Se poate servi cu crema de unt si verdeata. Gasiti reteta aici.
Pofta buna!
Reteta PAINE CU IAURT a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine artizanala ,
Paine italiana cu coaja crocanta ,
Painici cu branza (Pão de Queijo)
Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la o buna...
BaigliIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.