Paine cu mac

Painea cu mac este o paine delicioasa si pufoasa, iar gustul de paine facuta in casa este incomparabil cu cel al painii din comert. Eu zic ca aceasta paine merita facuta in casa, macar o data pe saptamana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 3 oua
  • 250 g lapte
  • 150 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 6 linguri mac
  • 1 cub drojdie

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit,incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in una am adaugat macul si am framantat putin si in celalalt am adaugat 2 linguri de susan. Am acoperit vasele si am lasat la dospit 40 min. Dupa ce a crescut coca am impletit coca (am facut cate un sul din fiecare) si le-am asezat in tava. Mai lasam la dospit cca 30 min. Dupa ungem cu un galbenus si deasupra am presarat sare. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Painea cu mac se poate cu unge cu usurinta cu unt si cu dulceata de la Bunatati din natura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Reteta facuta de la Moku tare bune au fost http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-64040.html Am dus si la...

Galuste cu prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca