Paine cu seminte de in impletita in 5

Paine cu seminte de in impletita in 5 este o reteta de paine de casa impletita, o reteta de paine cu seminte delicioasa.

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 grame de faina
  • 300 ml. de lapte
  • 150 ml apa
  • 35 grame de drojdie
  • 50 ml. de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri seminte in

Mod de preparare

Laptele caldut si apa calduta se amesteca cu o lingura faina si drojdia, dc nu aveti proaspata puneti un pliculet si jumatate de drojdie uscata. Lasati sa dospeasca 5 Minute, apoi adaugati un praf sare si o lingurita zahar, apoi adaugati faina in ploaie. Nu deodata. Amestecati la inceput cu o lingura de lemn si apoi framantati cu mana pana incorporati toata faina. La urma adaugati si semintele de in si uleiul, mai framantati putin, apoi lasati aluatul la dospit jumatate de ora sau chiar o ora. Daca iese prea moale mai adaugati faina, depinde aici si calitatea fainii.
Se imparte in 5 parti egale si se modeleaza 5 fasii de lungimea tavii de paine pe care o aveti. Puneti pe masa de lucru faina si formati 5 suvite identice. Se impart cele 5 suvite in 2 grupe: una cu 3 si una cu 2. Fasia din marginea exterioara din grupa cu 3 se duce la mijloc langa grupa cu 2 fasii, apoi fasia exterioara din noua grupa cu 3 suvite se duce intre cele 2 grupe dar o grupam apoi cu cele 2 suvite...acum sunt 3 suvite, repetam procedura pana la final.
Se lasa la dospit 25 Minute si apoi se unge cu ou batut si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ 40min.
La noul Philips as incerca fct Bake si Stew, cred ca painea ar iesi mai buna!


Este ideala pt micul dejun, se taie felii si se consuma cu unt sau alte topinguri la o cana de ceai sau lapte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca