Paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac

Pentru paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac sarea se amesteca cu drojdia. pana ce se dizolva. Se adauga apa, putina faina, se amesteca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cub de drojdie
  • circa 1 kilogram de faina neagra
  • 1 pumn cu seminte
  • 400 ml de apa calduta
  • 1 dovlecel mic
  • putina faina pentru tapetat forma de copt

Mod de preparare

Pentru paine de casa din faina neagra cu seminte de dovleac sarea se amesteca cu drojdia. pana ce se dizolva. Se adauga apa, putina faina, se amesteca, se adauga dovlecelul(spalat si dat pe razatoarea mica, se pastreaza coaja), se tot adauga faina, dar treptat, dupa care se framanta, pana ce se omogenizeaza, sa creasca uniform, frumos. Peste coca, cand s-a modelat forma, se persara semintele. Dupa care se lasa la dospit.
Intre timp se tapeteaza o forma de copt cu faina, iar cuptorul se preincalzeste.
Coca se pune in tava, se baga in cuptorul incalzit, dupa care se lasa, la foc mare.


Painea de casa se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca