Paine fara framantare cu faina integrala

Painea cu faina integrala este o paine sanatoasa si poate fi facuta usor in casa, in orice tip de cuptor. Este atat de simplu de preparat ca nu-ti va veni sa crezi, astfel vei avea o paine de casa delicioasa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina alba 000
  • 350g faina neagra
  • 350g faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 700g apa
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam toate ingredientele si omogenizam fara sa framantam. Punem compozitia intr-un vas incapator, acoperim cu folie alimentara de plastic si lasam la frigider minim 12h, se poate lasa si 36h. Aluatul este unul foarte umed, nu fiti tentati sa mai adaugati faina.

Dupa timpul petrecut la frigider, se rastoarna aluatul pe blatul bine infainat si cu mainile pudrate bine cu faina aplatizam si apoi impaturim in 4 si lasam la dospit la cald timp de 1h cu partea impaturita in jos. Din pacate lipsa de timp a facut ca pozele din etapele intermediare sa lipseasca, pentru mai multe detalii urmariti linkul catre reteta de unde m-am inspirat. Din o parte de aluat am facut 2 pizza, una de 38cm diametru si alta de 30cm diametru, de restul paine.

Incingem cuptorul la maxim, punem aluatul intr-un vas cu capac si punem la copt cu capacul pus timp de 30min si apoi scoatem capacul si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Atentie sa folosit in vas cu capac incapator pentru ca painea creste atat pe orizontala cat si pe verticala. Painea fara framantare din faina integrala se taie cand se raceste daca va puteti abtine. Noi am mancat aproape jumatate calda fiind.
Pofta buna!

Sursa acestui articol este blogul culinar http://mancare-bebe.blogspot.com

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca