Paine nan

Dizolvam drojdia in putin lapte, plus cele 2 ltze de zahar si o lasam sa creasca vreo 15 minute. In vasul de framintat punem toate celelalte la gramad

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 1 pck drojdie uscata (al meu are 12 g)
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 150 g lapte
  • 1 ou mare

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in putin lapte, plus cele 2 ltze de zahar si o lasam sa creasca vreo 15 minute.

In vasul de framintat punem toate celelalte la gramada. Cind a crescut drojdia, o punem si pe ea si framintam pina se desprinde de vas. Aluatul este placut la pipait, elastic, fin.

Lasam sa creasca la volum dublu, apoi portionam aluatul.

Intindem bilele astea oval-alungit si le mai lasam 15 minute pina sa le bagam la cuptor.

Le punem in tava cu hirtie de copt si le coacem la 200 gr 10 minute pe o parte, apoi le intoarcen cu fundul in sus si le mai lasam inca 5-10 min, pina se rumenesc frumos.

Nu se taie (feliaza), se rupe. E buna la masa de prinz.
Pofta buna!

Reteta Paiine nan a fost propusa de shumaila pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine cu orez,

Paine in ghiveci,

Paine neagra

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!