Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea. Am lasat KA-ul sa framante ~6 mi
Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea.
Am lasat KA-ul sa framante ~6 minute apoi am lasat aluatul la crescut, intr-un vas uns cu ulei o ora (pana-si dubleaza volumul):
Am rasturnat pe masa de lucru, am mai framantat putin, apoi am impartit aluatul in 2.
Dintr-o parte am intins un rulou lung si subtire, din care am format o serpentina, apoi am adus marginea neserpuitapeste serpentina si am fixat capatul dedesubt.
Am uns cu apa si am trecut prin susan. Am lasat la crescut 1 ora, apoi am copt-o la 210 gradeC pentru 15 minute, scazand temperature la 190-200 gradeC si am continuat coacerea pentru inca 15 minute (daca mai e nevoie, se muta pe gratar si se mai coace alte 15-20 minute-a mea a fost gata).
Pofta buna!
Reteta Paine siciliana a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de paine: Paine simpla
Am vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti