Painici cu branza (Pao de Queijo)

Painicile cu branza sunt absolut delicioase! Niste chifle moi si pufoase cu branza, ce pot fi servite calde ca atare, ca si gustari sau aperitive.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aprox. 16 painici avem nevoie de:
  • 100ml lapte
  • 120ml apa
  • 40ml ulei
  • un praf de sare
  • 200g faina tapioca (cassava)
  • 1 ou mare
  • 100g parmezan ras

Mod de preparare

Laptele, apa, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara la incalzit. -> Nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante.

Intr-un castron se pune tapioca, iar peste ea se toarna amestecul precedent (fierbinte) si se amesteca repede si bine pana se aduna totul intr-un aluat. Se lasa sa se racoreasca aprox. 5 min. dupa care se adauga oul batut, amestecat cu parmezanul. Se amesteca bine pana cand cele 2 compozitii s-au omogenizat. Apoi se framanta bine (5~6 minute). Rezulta un aluat foarte elastic si nelipicios.

Acesta se imparte in 16 bucati care se modeleaza in forma de bila si se aseaza apoi in tava (cu hartie de copt). Painicile se coc in cuptorul preincalzit la temp. medie (180°C) timp de 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca putin. Se pot servi atat calde cat si reci (...daca mai apuca sa se raceasca ). Si o "sectiune" calda - nu stiu daca se poate vedea cat este de ... elastica


Pofta buna! Reteta Painici cu branza (Pao de Queijo) a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...